Jelenlegi hely

A tudatalatti hatalma

Ha valamit sokszor hallunk, még ha nem is értünk vele egyet, vagy nem hisszük el, egy idő után beépül a tudatalattinkba. Ez mind pozitív, mind negatí irányban működik. Ezen alapulnak a reklámok, a tévében, rádióban sokszor sulykolt látszólag ártatlan információk. Naponta, minden perceben alakítják, formálják személyiségünket. Szinte létünk első pillanatától áramlik felénk az információ: szüleink, barátaink, tanáraink, a média - mindegyiknek személyiségformáló ereje van. Minél intenzívebb érzelmet élünk át miközben az információt halljuk, annál valószínűbb, hogy beépül az adott dolog a tudatalattinkba. Saját igazságunkká válik, elhisszük, hogy a világ olyan. Legalábbis számunkra.

Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy tudatosan figyeljünk oda, hogy mi magunk és a számunkra legfontosabbak, főleg gyermekeink milyen közegben vannak, mit hallanak nap mint nap, mert minden egyes percben a viágképülk, hitrendszerük formálódik. És életünk, viselkedésünk, reakcióink több, mint 80%-át a tudatalatti hitrendszereink irányítják.

Eszembe jut most egy kisfiú, akivel nemrégiben foglalkoztam. Volt egy olyan matematikatanára, aki nem dícsérte, bátorította a diákjait, ellenben a kritikát mindig nagyon részletesen előadta. A kisfiú meg volt győződve arról, hogy ő buta a matematikához. Rengeteget tanult, de kettesnél jobb dolgozatot soha nem tudott írni, mikor találkoztunk, már fizikai tünetei is voltak. Rendszeresen fájt a hasa. Egyértelmű volt, hogy fél a matektanártól, fél az újabb kudarctól, elhitte hogy ez neki nem megy. Az oldások hatására, ahogy a kiépített hitrendszert megváltoztattuk, a kisfiú szárnyalni kezdett. Ötös matekdolgozatokat ír, mert már elhsizi, hogy ő igenis okos!!!

Ezért csodálatos a kineziológia, mert segítségével megváltoztathatók azok a tudatalatti hiedelmek, amik gátolnak minket az életben.